Over mijzelf

Mijn naam is Hilde Ligthart – de Kruiff (1972). In mijn jarenlange ervaring voor de klas heb ik steeds een zwak gehad voor kinderen waarbij het leren niet vanzelf gaat. In 2012 heb ik de Master Special Educational Needs (MSEN) behaald. Met deze opleiding heb ik mij gekwalificeerd om kinderen met speciale onderwijsbehoeften te begeleiden. Mijn specialisaties omvatten lezen, taal, spelling en rekenen. Ik ben behandelaar ERWD (ernstige rekenproblemen en dycalculie). Sinds 2018 ben ik geregistreerd lid van de Landelijke Beroepsvereniging voor Remedial Teachers (LBRT).

Naast mijn werkzaamheden als remedial teacher werk ik als opleider bij het Menne Instituut, waar ik de cursussen Met Sprongen Vooruit geef voor leerkrachten van groep 1 t/m 8. 

Ik ben mijn carrière gestart als tuinbouwkundig ingenieur (Landbouwuniversiteit Wageningen, 1996).

Hilde Ligthart - de Kruijff
En verder…. Ben ik moeder van twee prachtige dochters, echtgenote en daarnaast nog gek op lezen, tuinieren, handwerken en muziek!

De naam ‘Briljant’

Een briljant is een geslepen diamant. Een ruwe diamant wordt geslepen tot een briljant, waardoor de diamant zijn prachtige schittering krijgt.

Door een diamant te bewerken ontstaat die prachtige schittering. Door kennis en leervaardigheden te trainen komt schoolsucces een stap dichterbij en kan uw kind op school ook weer stralen! U kind is een groeibriljant, toch!?

Praktijk Briljant